12:30 25.11.2023

Київське метро відновило роботу у звичайному режимі: після тривалої нічної повітряної тривоги поїзди курсують згідно з графіком руху

2 хв читати
Київське метро відновило роботу у звичайному режимі: після тривалої нічної повітряної тривоги поїзди курсують згідно з графіком руху

Станції столичного метро відновили роботу у звичайному режимі, а поїзди курсують згідно з визначеним графіком руху після тривалої нічної повітряної тривоги, повідомляє КП "Київський метрополітен".

Під час повітряної тривоги рух наземною ділянкою метрополітену було призупинено. Відповідно під час тривоги поїзди метро не курсували відкритою ділянкою, а станції були зачинені для пасажирів на вхід і вихід.

КП "Київський метрополітен" нагадує, що наземні станції червоної лінії відкриваються після скасування повітряної тривоги та залежно від виходу поїздів з електродепо. Тобто станції відкриваються орієнтовно за 10 хвилин до прибуття першого поїзда. Такий алгоритм встановлено для того, щоб уникнути скупчення на платформах пасажирів і, як наслідок, можливого їх травмування на коліях метро.

"Київський метрополітен" звертає увагу, що працівники електродепо також перебувають в укритті під час оголошення сигналу "повітряна тривога". Сьогодні після завершення тривоги фахівці нічної зміни повернулися на свої робочі місця та забезпечили видачу рухомого складу відповідно до наявної кількості машиністів.

Водночас під час тривоги рух поїздів підземною ділянкою забезпечує та кількість машиністів, яка залишилася на кінцевих станціях підземки на нічний відстій. Відповідно, поїзди курсують із більшими інтервалами.

Крім того, сьогодні вночі на станціях метро під час повітряної тривоги, що тривала понад 6 годин, перебували в укриттях близько 3 500 осіб, з яких 265 - діти. На станціях є розкладні стільці та ковдри, які можна отримати у чергового персоналу станції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА