02:07 29.11.2023

Блінкен візьме участь у засіданні ОБСЄ в Північній Македонії - Держдепартамент

1 хв читати
Блінкен візьме участь у засіданні ОБСЄ в Північній Македонії - Держдепартамент

 Держсекретар США Ентоні Блінкен візьме участь у засіданні ОБСЄ за участю глави МЗС РФ Сергія Лаврова, однак проводити зустріч із ним не планує. Про це у вівторок передає "Голос Америки" з посиланням на представника Держдепартаменту США.

Як пише видання, щодо будь-якої зустрічі між Блінкеном і Лавровим, високопоставлений чиновник відповів: "Ми цього не очікуємо".

"Я вважаю, що ОБСЄ є справді важливим інститутом для вирішення політичних питань і питань з прав людини в Європі. І тому держсекретар США збирається бути там на знак солідарності з північно-македонцями, які мали важкий рік і виконали чудову роботу, а також щоб висловити солідарність з іншими членами ОБСЄ", - зазначив дипломат, відповідаючи на запитання, з якою заявою Блінкен їде на це засідання.

Як повідомляється, зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ в Північній Македонії має відбутися з 30 листопада до 1 грудня в м. Скоп'є. Водночас глави МЗС України, Латвії, Естонії та Литви заявили, що не відвідають засідання через присутність там Лаврова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА