04:14 29.11.2023

Більше третини європейців не відкладають пенсійні накопичення - огляд Insurance Europe

2 хв читати
Більше третини європейців не відкладають пенсійні накопичення - огляд Insurance Europe

Загальноєвропейське пенсійне дослідження Insurance Europe показало, що понад третина європейців не відкладає пенсійних накопичень, а 40% людей зазначили, що поточні економічні обставини негативно вплинули на їхні пенсійні внески, наголошується в огляді Insurance Europe, який опубліковано на його сайті.

При цьому уточнюється, що в рамках третього загальноєвропейського пенсійного дослідження майже дві третини людей (58%) визнали, що їм будуть потрібні додаткові заощадження, щоб підтримувати гідний рівень життя під час виходу на пенсію. Опитування також виявило гендерний розрив: жінки, як правило, не тільки менше відкладають на пенсії, а й частіше не впевнені в тому, що їхньої пенсії буде достатньо для виходу на неї (27%) порівняно з чоловіками (18%).

"Реальність така, що, дивлячись на нинішню складну ситуацію, людям доведеться більше відкладати на пенсію, але не у всіх є достатньо грошей для цього. Галузь прагне зробити свій внесок у посилення захисту. Ключову роль також відіграють політики. Наші політичні рекомендації, що ґрунтуються на результатах опитування, визначають деякі шляхи вперед", - зазначає керівник відділу особистого та загального страхування в Insurance Europe Ніколя Жанмар.

Посилаючись на отримані дані, Insurance Europe також опублікувала низку рекомендацій щодо пенсійної політики, які можуть допомогти створити доступні та стійкі пенсійні системи в Європі. Зокрема, зазначено, що політики повинні сприяти подальшому розвитку багаторівневих пенсійних систем, а регулювання повинно дозволити страховикам продовжувати виконувати свою фундаментальну роль щодо захисту. Регулюючі органи мають визнати численні переваги, які можуть забезпечити пенсійні продукти, вимоги до розкриття інформації мають бути простішими та цілеспрямованішими, щоб уникнути перевантаження споживачів інформацією, пенсії мають бути переведені в цифрову епоху, зазначено в повідомленні.

Insurance Europe - Європейська федерація страхування і перестрахування. Через свої органи-члени, що складаються з національних страхових асоціацій, представляє страхові та перестрахувальні компанії, включно із загальноєвропейськими компаніями, монолайнерами, взаємними компаніями або малими та середніми підприємствами. Група представляє компанії, на частку яких припадає близько 95% загального європейського доходу від страхових премій.

У рамках дослідження було опитано майже 16 тис. громадян у 15 європейських країнах: Австрії, Бельгії, Фінляндії, Франції, Німеччині, Греції, Угорщині, Ірландії, Італії, Люксембурзі, Нідерландах, Португалії, Словаччині, Іспанії, Швейцарії та Угорщині.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА