11:34 03.12.2023

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до першої українсько-американської конференції з питань виробництва озброєння

2 хв читати
Єрмак і Салліван обговорили підготовку до першої українсько-американської конференції з питань виробництва озброєння

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, під час якої співрозмовники обговорили ситуацію на фронті, а також підготовку до першої українсько-американської конференції з питань виробництва озброєння.

"Андрій Єрмак поінформував Джейка Саллівана про ситуацію на полі бою та актуальні потреби Сил оборони України. Зокрема, він розповів про нещодавню поїздку разом із президентом Володимиром Зеленським у фронтові регіони: до Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Харківської областей, а також про відвідування передових позицій українських захисників, які дають відсіч російському агресору", - повідомляє пресслужба глави української держави.

Єрмак також повідомив, що під час зустрічі з президентом українські військові передали конкретні запити про озброєння та боєприпаси, які необхідні для захисту земель від окупантів.

"Співрозмовники також обговорили підготовку до першої українсько-американської конференції з питань виробництва озброєння, що відбудеться 6-7 грудня у Вашингтоні на виконання домовленостей президента України Володимира Зеленського та президента США Джозефа Байдена", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, Єрмак поінформував про перебіг реалізації Української формули миру, зокрема, "про десяту зустріч на рівні послів, яка відбулася в п'ятницю в Міжнародному аеропорту "Бориспіль"".

Очільник ОП подякував Джо Байдену та його команді, а також обом палатам Конгресу й усьому американському народові "за лідерство та непохитну підтримку України в боротьбі за свободу, незалежність і проти російського терору".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА