19:22 04.12.2023

Українським морським коридором пройшло вже 200 суден із 7 млн тонн експорту - Кубраков

2 хв читати
Українським морським коридором пройшло вже 200 суден із 7 млн тонн експорту - Кубраков

Українським морським коридором, встановленим ВМС ЗСУ, на вихід скористалося 200 суден, які експортували 7 млн тонн вантажів із портів Великої Одеси, повідомив віцепрем'єр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у понеділок.

"З 8 серпня встановленим ВМС ЗСУ Українським коридором пройшло 200 суден на вихід з портів та 226 суден - на вхід", - написав Кубраков на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, за зазнаечний період понад 7 млн тонн вантажів було експортовано з портів "Південний", "Одеса" і "Чорноморськ", зокрема 5 млн тонн становила агропродукція.

Кубраков уточнив, що на сьогодні в портах "Одеса", "Чорноморськ" і "Південний" під завантаженням перебуває 31 судно, ще 30 суден слідують коридором в обидва боки.

Посол США в Україні Бріджит Брінк 24 листопада зазначила, що українським морським коридором з 10 серпня 2023 року скористалися 153 судна, які перевезли понад 5,6 млн тонн зерна та інших вантажів.

Ще раніше, 17 листопада, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков повідомив, що 121 судно пройшло коридором із 4,4 млн тонн експортного вантажу, з яких 3,2 млн тонн припадало на зерно. За його словами, на той момент під завантаженням перебувало 30 суден, зокрема 22 для експорту 0,7 млн тонн зерна і ще вісім - 0,5 млн тонн інших товарів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА