00:07 15.12.2023

Рамки для переговорів з Україною щодо членства в ЄС будуть визначені після виконання рекомендацій Єврокомісії від 8 листопада 2023 року

2 хв читати
Рамки для переговорів з Україною щодо членства в ЄС будуть визначені після виконання рекомендацій Єврокомісії від 8 листопада 2023 року

Наступний крок виконання рішення про початок переговорів про членство України в Європейському Союзі – затвердження рамок для таких переговорів буде зроблено після того, як будуть зроблені кроки, викладені у рекомендаціях Комісії від 8 листопада 2023 року.
Про це йдеться у Висновках Європейської ради у розділі "Україна та Республіка Молдова", оприлюднених у четвер у Брюсселі під час першого дня засідання Євроради.
"Європейська Рада вирішує розпочати переговори про вступ з Україною та Республікою Молдова. Європейська рада пропонує Раді прийняти відповідні рамки переговорів після того, як будуть здійснені відповідні кроки, викладені у відповідних рекомендаціях Комісії від 8 листопада 2023 року", - сказано у документі.
Раніше повідомлялося, що рекомендації Комісії йшлося про прийняття запропонованого урядом закону про збільшення штатного розкладу Національного антикорупційного бюро України до 1 тис. одиниць; виключити із закону про протидію корупції положення, що обмежують повноваження Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) щодо продовження перевірки активів, які вже пройшли процедуру перевірки, та обмежують повноваження НАЗК з перевірки майна, набутого декларантами до надходження на державну службу, без до національної безпеки під час війни. Також Україна має ухвалити закон, що регулює лобіювання відповідно до європейських стандартів, і закон, що стосується рекомендацій Венеціанської комісії, що залишилися, від червня 2023 року та жовтня 2023 року, пов'язаних із Законом про національні меншини, а також щодо рекомендацій Венеціанської комісії, пов'язаних із законами державну мову, засоби масової інформації та освіту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА