00:17 15.12.2023

Європейська рада обговорила майбутні зобов'язання ЄС у сфері безпеки України, роботу буде продовжено

2 хв читати

Європейська рада обговорила майбутні зобов'язання ЄС у сфері безпеки України, роботу над якими буде продовжено у Раді.
Про це йдеться у висновках засідання Європейської ради, оприлюднених у четвер у Брюсселі в рамках першого дня роботи Ради.
"Європейський Союз та його держави-члени, як і раніше, віддані внесенню у довгостроковій перспективі та разом з партнерами зобов'язань щодо забезпечення безпеки України, що допоможе Україні захистити себе, протистояти зусиллям щодо дестабілізації та стримувати акти агресії в майбутньому. Після доповіді Верховного представника Європейська рада обговорила майбутні зобов'язання ЄС у галузі безпеки щодо України. Він пропонує Високому представнику та державам-членам продовжити роботу в Раді. Європейська рада продовжуватиме займатися цим питанням", - сказано в документі.
При цьому у висновках зазначається, що військова підтримка та зобов'язання з безпеки надаватимуться "за повної поваги до політики безпеки і оборони деяких держав-членів і з урахуванням інтересів безпеки і оборони всіх держав-членів".
Крім того, в Європейській раді констатували, що "перед обличчям атак Росії на цивільну та критично важливу інфраструктуру України Європейський Союз та його держави-члени активізують надання Україні подальшої гуманітарної допомоги та допомоги в галузі цивільного захисту, а також допомоги для забезпечення стійкості її енергетичного. сектора у зимовий період". "Більше того, Європейський Союз, як і раніше, відданий підтримці ремонту, відновлення та реконструкції України в координації з міжнародними партнерами, включаючи процес розмінування та психосоціальну реабілітацію", - сказано у висновках.
При цьому лідери ЄС запевнили, що продовжать "свої інтенсивні глобальні інформаційно-пропагандистські зусилля та співпрацю з Україною та партнерами з усіх регіонів світу, щоб забезпечити максимально широку міжнародну підтримку всеосяжного, справедливого та міцного миру та ключових принципів та цілей Формула світу України з прицілом на майбутній Всесвітній саміт світу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні через війну зростають потреби в гуманітарній допомозі, проте її обсяги зменшуються

21 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА