18:31 20.12.2023

В Україні відкрили Офіс "Горизонт Європа"

2 хв читати

В Україні відкрили Офіс "Горизонт Європа", повідомляє Міністерство освіти і науки.

"20 грудня 2023 року в Україні відкрили Офіс "Горизонт Європа". Це сприятиме реалізації нових наукових та інноваційних проєктів та інтеграції України до ЄС і європейського дослідницького простору. Ще в серпні створення офісу в Україні підтримав український уряд", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що офіс було створено за ініціативи ЄС у межах проєкту "Горизонт Європа" - рамкової програми Євросоюзу з досліджень та інновацій, передбаченої на 2021-2027 роки.

Згідно з повідомленням, загальний бюджет фінансування науки та інновацій становить понад 95,5 млрд євро для всіх учасників. "Особливу увагу та найбільший обсяг фінансування в програмі передбачено на подолання глобальних викликів економіки та індустріальній спроможності ЄС, зокрема тісну співпрацю науки та інноваційного бізнесу", - зазначили у відомстві.

"За майже три роки рамкової програми "Горизонт Європа" на участь подалися 970 українських організацій, 109 з яких уже отримали рішення про фінансування на загальну суму понад 40 млн євро... За час реалізації "Горизонт Європа", попри повномасштабну війну з Росією, Україна перевищила очікувані показники успішності", - ідеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що надалі Офіс "Горизонт Європа" в Україні займатиметься: підтримкою українських наукових організацій щодо підготовки запитів на фінансування, проведенням інформаційних заходів про можливості співробітництва у сфері науки та інновацій, допомогою в пошуку партнерів для проєктів у ЄС та в усьому світі; підвищенням обізнаності про історії успіху та роботою з конкретними проблемами реалізації проєктів в Україні, консультуванням щодо політики, пов’язаної з інтеграцією України в європейський дослідницький простір, та інших.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА