13:25 26.12.2023

СБУ затримала в Києві власника інтернет-провайдера, який транслював кремлівську пропаганду на Луганщині

2 хв читати
СБУ затримала в Києві власника інтернет-провайдера, який транслював кремлівську пропаганду на Луганщині

Служба безпеки України затримала в Києві власника інтернет-провайдера, який надає послуги на тимчасово окупованій частині Луганської області та співпрацює з окупантами, інформують у СБУ.

У повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі у вівторок зазначається, що бізнесмен систематично сплачує податки до бюджету окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленому Луганську, чим фінансує російську агресію.

"Також компанія фігуранта транслює у регіоні заборонені російські телеканали, які масово нав’язують місцевим жителям наративи кремля, насамперед про війну в Україні", - ідеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого в Києві виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. "На ці кошти, ймовірно отримані злочинним шляхом, накладено арешт", - уточнюють у СБУ.

За даними слідства, незаконну діяльність фігурант організував разом із близькою родичкою, яка проживає в тимчасово захопленому місті Кадіївка Луганської області.

"Там вони створили компанію-провайдер і зареєстрували в місцевій окупаційній адміністрації рф і "роскомнагляді" на території країни-агресора", - наголошується в повідомленні.

Затриманому та його спільниці з окупованої частини сходу України слідчі Служби безпеки повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у т.ч. окупаційною адміністрацією держави-агресора, за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності його спільниці, яка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Розслідування проводять співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

Зеленський у День матері подякував українкам за їхню важку працю, доброту й надзвичайну мужність у складний для країни час

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА