22:12 27.12.2023

Лубинець про узаконення в Україні громадянських партнерств для одностатевих пар: Це має бути записано у національному законодавстві

2 хв читати
Лубинець про узаконення в Україні громадянських партнерств для одностатевих пар: Це має бути записано у національному законодавстві

Функціонування в Україні інституту реєстрованих (громадянських) партнерств для одностатевих та різностатевих пар необхідно передбачити у національному законодавстві шляхом ухвалення відповідного законопроекту, вважає Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.

"Якщо ми говоримо про те, що ми всі різні, але ми всі рівні, то це має бути записано в національному законодавстві. Якщо це не так, то я маю це трактувати як дискримінацію за якоюсь ознакою... Ми не говоримо нічого про шлюб. Я зараз говорю про загальний принцип, який ми повинні використовувати у своїй роботі, як про один із інструментів, як це врегулювати без внесення змін до Конституції України, – це ухвалити законопроект про так звані громадянські партнерства", – сказав омбудсмен у ефірі національного телемарафону "Єдині новини UAразом" у середу.

"Вибір без вибору. Як би ми зараз не ставилися до цього питання... Я розумію, що це питання чутливе для українського суспільства, це питання вважається неоднозначним. Але якщо на території Європейського Союзу це питання юридично визнане, то якою має бути відповідь на території України?" – додав Лубинець.

Як повідомлялося, 13 березня група народних депутатів на чолі з членом фракції "Голос" Інною Совсун зареєструвала у Верховній Раді законопроект №9103, яким пропонує законодавчо закріпити створення в Україні інституту реєстрованих (громадянських) партнерств для одностатевих та різностатевих пар.

При цьому в законопроекті уточнюється, що такі партнерства не є шлюбом, як і проживання осіб однією сім'єю не може трактуватися як партнерство, що реєструється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА