13:34 30.12.2023

"Книгарня "Є", Yakaboo, Vivat, КДС, "КнигоЛенд" і Readeat зняли з продажу книжки видавництва Bookchef після розслідування щодо зв'язків із РФ

3 хв читати
"Книгарня "Є", Yakaboo, Vivat, КДС, "КнигоЛенд" і Readeat зняли з продажу книжки видавництва Bookchef після розслідування щодо зв'язків із РФ

Книжкова мережа "Книгарня "Є", книжкова платформа Yakaboo, видавництво Vivat, видавництво КДС, книжкова мережа "КнигоЛенд" і Readeat зняли з продажу книги видавництва Bookchef після журналістського розслідування про зв'язки з РФ.

"Bookchef, як один із наших постачальників, запевняв нас про відсутність зв'язків із Росією, республікою Білорусь або контрагентами на цих територіях. Оскільки розслідування медіа "Сенсор" та OSINT-спільноти "Мольфар" наводить факти про протилежне, ми ухвалили рішення припинити продаж книжок видавництва Bookchef у мережі "Книгарня "Є" та інтернет-магазині", - йдеться в заяві мережі "Книгарня "Є".

Книжкова платформа Yakaboo наголошує, що у складні часи для країни та народу будь-які зв'язки з агресором огидні та неприйнятні.

"Тому Yakaboo негайно припиняє співпрацю з видавництвом Bookchef. Книги цього видавництва більше не з'являться на полицях нашої книгарні та на наших майданчиках!", - йдеться в повідомленні.

У видавництві Vivat також заявили, що доки очікують на відповідь від Bookchef, усі їхні книжки буде вилучено з мережі книгарень та з онлайн-магазину.

"КнигоЛенд завжди дотримувався чіткої української позиції, а також всіляко сприяв розвитку української книги та українських видавництв... Однак розслідування медіа наводить факти зв'язків кінцевих бенефіціарів видавництва з країною-агресором, ми вирішили тимчасово призупинити продаж продукції видавництва Bookchef до роз'яснення ситуації", - ідеться в заяві.

Видавництво КСД також заявило, що, як і більшість колег по ринку, занепокоєне результатами розслідування і одразу ж запросило представників видавництва.

"Ми очікуємо на їхню офіційну відповідь, а поки що вирішили прибрати з продажу книжки видавництва Bookchef. Процес займе деякий час, працюємо над цим", - ідеться в повідомленні.

Серед іншого, у книгарні Readeat заявили, що для них неприйнятно працювати з бізнесами, так чи інакше пов'язаними з країною-агресором, тому до офіційної відповіді Bookchef вони прибрали з продажу книжки цього видавництва.

Своєю чергою, у видавництві Bookchef заявили, що на момент створення компанії власники, керівники та особи, які брали участь в управлінні, були і залишаються громадянами України.

"Після кількох років існування видавництва Форс редакція Bookchef виявила бажання відокремитися і займатися виключно виданням української книги для українського читача. Оскільки такі ідеї відрізнялися від стратегії власника щодо розвитку Форсу, команда домовилася про створення окремого видавництва Bookchef і про можливість у майбутньому юридичного трансферту повного контролю та володіння на користь керівництва компанії ТОВ "Видавництво Букшеф", - ідеться в повідомленні.

Також у видавництві наголосили, що нова компанія ТОВ "Видавництво "Букшеф" ніколи не купувала права в російських компаніях і не платила за своє існування жодної копійки контрагентам із країни-агресора.

"Ми неодноразово відповідали всім, хто запитував, що зараз ми займаємося перереєстрацією багатьох ліцензій, які були придбані на Форс у перші роки існування. Також ми чекаємо від власника документів для перереєстрації компанії згідно з нашими домовленостями", - підсумували у видавництві.

Як повідомлялося, раніше видання "Сенсор" оприлюднило розслідування, у якому, серед іншого, йдеться про зв'язки видавництва Bookchef із Росією.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА