22:39 04.01.2024

Зеленський і прем'єр Італії обговорили подальшу оборонну співпрацю

2 хв читати
Зеленський і прем'єр Італії обговорили подальшу оборонну співпрацю

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні в телефонній розмові обговорили продовження оборонного співробітництва з акцентом на посилення протиповітряної оборони та спільного виробництва озброєнь.

"Провів розмову з Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Вітаю з початком італійського головування в "Групі семи". Ми цінуємо внесення питань обороноздатності та відновлення України до пріоритетів на 2024 рік. Це потужний сигнал, що демонструє незмінну підтримку України в боротьбі з агресором. Поінформував про масовані російські ракетні удари, постійний терор "шахедами", обстріли прифронтових і прикордонних міст та громад", - написав глава Української держави в телеграм-каналі в четвер.

Зеленський подякував Італії та особисто Джорджії Мелоні за "готовність і надалі допомагати в посиленні нашої ППО. Це надзвичайно важливо для порятунку життів і забезпечення можливості нормального існування для міст і сіл нашої країни".

Також сторони обговорили й подальші кроки оборонного співробітництва двох країн, зокрема, торкнулися питання оборонної копродукції. "Україна та Італія разом можуть зміцнити захист не тільки наших народів, а й усієї Європи. Це буде вагомий внесок у глобальну безпеку", - переконаний Володимир Зеленський.

"Окрема увага - підготовці зустрічі радників з Формули миру, яка відбудеться в Давосі вже за кілька тижнів. Вдячний Італії за незмінну підтримку наших зусиль із відновлення повної сили міжнародного права: наша Формула миру саме заради цього й запропонована", - зазначив президент України.

Зеленський наголосив на підтримці Італією нашої держави на рівні "Групи семи" та в європейських інституціях, а також подякував за підтримку України в її русі до повноправної європейської інтеграції.

"Обговорили з Джорджею і питання фінансової та політичної підтримки України Євросоюзом. Італія з нами в цьому, і це додає впевненості не тільки Україні, а й усім, хто хоче, щоб наша Європа вистояла проти російських ударів", - резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА