18:11 16.01.2024

Нацполіція України: Відео в російських медіа про нібито постріл у працівника ТЦК є фейком

1 хв читати
Нацполіція України: Відео в російських медіа про нібито постріл у працівника ТЦК є фейком

Відеоролик, на якому невідомий нібито стріляє у працівника Територіального центру комплектування, поширене на російських медіаресурсах під підробленими водяними знаками Національної поліції України, є підробленим, окрім того, до поліції не надходило жодних повідомлень про вбивство або поранення працівника ТЦК, заявляють у Національній поліції України.

У телеграм-каналі Нацполіції у вівторок зазначено, що під час моніторингу поліцейські виявили в російських медіа відео тривалістю дві секунди, яке описане як момент пострілу невідомої особи в працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки буцімто під час процесу вручення повісток. "В інформації зазначалось, що саме Національна поліція опублікувала цей контент. У ході попередньої перевірки встановлено, що вказане відео містить ознаки підробки", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як уточнюють у Нацполіції, на відео не відображено характерних ознак, притаманних пострілу з вогнепальної зброї, написи на жилеті особи нерозбірливі та, ймовірно, написані латиницею, а працівники ТЦК під час виконання службових обов'язків носять камуфльований одяг, без світловідбивних жилетів.

"Водяний знак" на відео - підробка під вотермарку НПУ і не відповідає тій, якою маркується офіційне відео", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як інформують у Нацполіції України, до поліції не надходило жодних повідомлень про вбивство чи поранення працівника ТЦК.

Нацполіція закликає не поширювати інформацію російських медіа та довіряти лише офіційним джерелам.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА