21:07 21.01.2024

Нафтовий термінал у російському Усть-Лузі зупинив роботу після атаки українських дронів

1 хв читати

Нафтовий термінал "Усть-Луга Ойл" у Ленінградській області РФ зупинив свою роботу після нічної атаки дронів, повідомив Bloomberg у неділю.

"За даними "Новатека", Усть-Лузький завод із переробки газового конденсату зупинив усі технологічні операції. Постраждалих не було", - ідеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, термінал переробляє газовий конденсат на нафту, авіаційне паливо і газойль, а також відвантажує нафтопродукти на зарубіжні ринки. У 2022 році завод переробив майже 7 млн тонн газового конденсату, який є побічним продуктом видобутку природного газу та нафти.

Поінформоване джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю, що цей термінал також постачає паливо і для російських військ, і є одним із найновіших у РФ. Після атаки всі танкери, які перебували біля терміналу, відійшли далеко в море, їхнє завантаження було зірвано.

Як повідомлялося, атака із застосуванням дронів на морський термінал в Усть-Лузі стала результатом спецоперації Служби безпеки України. Унаслідок удару на терміналі почалася масштабна пожежа, було проведено евакуацію співробітників.

Порт Усть-Луга розташований приблизно за 130 км на північний захід від Санкт-Петербурга, недалеко від кордону з Естонією.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА