17:12 22.01.2024

Кличко виступив на підтримку голови Concorde Capital Ігоря Мазепи

2 хв читати
Кличко виступив на підтримку голови Concorde Capital Ігоря Мазепи

Міський голова Києва Віталій Кличко виступив на підтримку голови і засновника ІК Concorde Capital Ігоря Мазепи, якого раніше було затримано за підозрою в незаконному заволодінні земельною ділянкою.

"Справа порушена багато років тому, в 100 разів більша від заявленої суми збитків застава, яку спочатку вимагали прокурори. Її зменшили вдвічі, але все одно до колосальної суми. А сьогодні вночі випадково ще й згорів заміський будинок Мазепи... Ці та ще чимало моментів історії викликали резонанс у суспільстві", - написав Кличко в телеграм-каналі.

Він зазначив, що Мазепа раніше заявляв про тиск на бізнес в Україні.

"Той, хто відкрито заявляв про тиск на бізнес в Україні. Той, хто намагався об'єднати бізнес, щоб разом вистояти проти свавілля правоохоронців. Бо останнім часом все більше бізнесменів нарікають на шалені побори, якими їх обкладають, на вимоги віддати частку в бізнесі або й віддати його повністю. Не погоджуєшся – кримінальні справи, обшуки, гучні заяви і навіть можуть "знайти" "російський слід", - наголосив мер.

"Чи справді держава, в якій це відбувається, рухається в ЄС?! Чи усвідомлює влада всю небезпечність моменту? А хто платитиме податки, забезпечуватиме робочі місця, інвестуватиме в Україну та її відбудову? Хто з партнерів допомагатиме Україні, яка скочується в жахливе минуле? І хіба за це гинуть сьогодні найвідданіші патріоти нашої держави? Такі процеси в Україні точно не наближають нашу Перемогу та європейське майбутнє", - підсумував Кличко.

Як повідомлялося, 18 січня, працівники ДБР спільно з Нацполіцією затримали Мазепу на українсько-польському кордоні за обвинуваченням в організації схеми протиправного заволодіння 2,4 га, на яких розміщуються гідротехнічні споруди критичної інфраструктури - Київської ГЕС, а наразі розташоване котеджне містечко преміум-класу Goodlife Park. Зазначалося, що в різних регіонах України затримали ще трьох осіб, зокрема брата Мазепи, а в офісі Concorde Capital та офісах деяких її співробітників було проведено обшуки.

За даними ДБР, наприкінці 2023 року за такою справою щодо понад 7 га по сусідству було висунуто вісім підозр і заарештовано ще інших осіб. Згідно з базою судових рішень, ідеться про земельні ділянки, задіяні "у процесі реалізації будівельного проєкту елітного житла - клубного котеджного містечка преміум класу Riviera Village", цей проєкт спочатку розвивав Фонд інвестицій в українську нерухомість Dragon Ukrainian Properties and Development (DUPD).

ДБР зазначало, що обвинуваченим загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: https://t.me/vitaliy_klitschko/2768

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА