13:03 24.01.2024

Координаційний штаб про катастрофу літака в РФ: Закликаємо утриматися від поширення неперевіреної інформації

1 хв читати

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликає утриматися від поширення неперевіреної інформації у зв'язку з поширенням російськими пропагандистськими ресурсами заяв про падіння в РФ військово-транспортного літака, який нібито перевозив українських військовополонених.

"До оприлюднення офіційних заяв або коментарів уповноваженими особами або органами закликаємо ЗМІ та громадян утриматися від поширення неперевіреної інформації. Наголошуємо, що ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства. Просимо відповідально ставитися до поширення чутливої інформації та користуватися лише офіційними джерелами", - йдеться в заяві, оприлюдненій у телеграм-каналі Координаційного штабу в середу.

Як повідомлялося, раніше російські ЗМІ з посиланням на Міноборони РФ повідомили про катастрофу в Бєлгородській області РФ вранці в середу Іл-76 із 65 полоненими українськими військовими, яких нібито перевозили до Бєлгородської області для обміну, і дев'ятьма росіянами – членами екіпажу і супроводом.

"Українська правда" з посиланням на власні джерела в Генеральному штабі ЗСУ повідомила, що військово-транспортний літак Іл-76, який упав у РФ, перевозив ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300.

Поінформоване джерело, близьке до Міноборони України, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що російський літак Іл-76 збили на зльоті, не уточнивши про ймовірну присутність на борту українських полонених.

Джерело: https://t.me/Koord_shtab/3935

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА