17:30 31.01.2024

Мінкультури презентувало концепцію проєкту Національної електронної бібліотеки України

1 хв читати
Мінкультури презентувало концепцію проєкту Національної електронної бібліотеки України

Міністерство культури та інформаційної політики презентувало концепцію проєкту Національної електронної бібліотеки України.

"Хочу подякувати всім, хто протягом 2022-2023 років долучився до роботи з розроблення концепції, візії і самої системи електронної бібліотеки України. Ідея її створення була ще до початку повномасштабного вторгнення. Але вона набула більшої актуальності після того, як ми стикнулися з викликами війни. Збереження історичних документів, забезпечення доступності до них в електронному форматі є на сьогодні одним із викликів часу, який ми з вами успішно подолаємо, коли незабаром вийдемо на фіналізацію нашої тривалої, але системної роботи зі створення електронної бібліотеки", - наводить слова в. о. міністра культури Ростислава Карандєєва пресслужба відомства.

Зазначається, що до реалізації проєкту долучилися фахівці з національних бібліотек Польщі, Естонії, Латвії, Німеччини та Великої Британії, які надали експертну допомогу.

Також своїми напрацюваннями в галузі оцифрування документів поділилися й українські інституції - Національна історична бібліотека України, Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, Центральна бібліотека Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна.

Згідно з повідомленням, на сьогодні робоча група конкретизувала перелік бібліотек та архівних установ, що будуть залучені до реалізації проєкту, а також здійснила аналіз кількісних та якісних показників об’єктів документальної спадщини для виявлення обсягів завдань, підготувала концепцію та план заходів для реалізації проєкту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сили стримують просування противника вглиб Красногорівки, територіальних успіхів за останні дні ворог не мав - ОСУВ "Хортиця"

Рада звільнила віцепрем'єра - главу Мінвідновлення Кубракова

Рада підняла штрафи за порушення правил мобілізації

Росіяни за добу 14 разів обстріляли Донеччину

Окупанти обстріляли Середина-Буду та 39 прикордонних сіл у Чернігівській та Сумській областях, є руйнування

У Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

Другий півфінал "Євробачення-2024" відбудеться в четвер, Україна цього разу не голосує

В окупованому Криму 30 "свідків Єгови" зазнали кримінального переслідування - Кримська правозахисна група

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА