20:28 10.02.2024

Єрмак обговорив із керівництвом прикордонної служби подальше оснащення бригади "Сталевий кордон"

2 хв читати

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив із главою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком і командиром 15-го мобільного прикордонного загону ДПСУ "Сталевий кордон" Валерієм Падителем подальше технічне оснащення бригади для її посилення та підвищення ефективності виконання завдань.

"Для президента і нашої команди дуже важливо, щоб кожна військова бригада мала максимальне забезпечення для ефективного виконання поставлених завдань, зокрема й бригада прикордонників. Тому сьогодні я хочу більш предметно розглянути потреби бійців бригади "Сталевий кордон", щоб якнайшвидше перейти до їхнього забезпечення", - цитує пресслужба президента слова Єрмака.

Він зазначив, що прикордонники за майже 10 років війни продемонстрували, що вони є взірцем хоробрості та стійкості. "Саме бійці Державної прикордонної служби одними з перших приймали бій під час повномасштабного вторгнення, героїчно утримуючи суттєво переважні сили противника", - наголосив Єрмак.

Дейнеко назвав бригаду однією з найуспішніших, оскільки за дев'ять місяців від початку виконання бойових завдань її підрозділи не втратили жодної позиції.

"Усе це завдяки тому, що є система роботи з людьми і повага до них. Ми бачимо кожного солдата, сержанта, офіцера", - сказав голова ДПСУ.

Своєю чергою, командир "Сталевого кордону" Валерій Падитель поінформував Єрмака про те, що бійці бригади виконують завдання з оборони як державного кордону, так і лінії зіткнення. За його словами, військові бригади високо мотивовані.

Крім того, Дейнеко та Падитель подякували Єрмаку та всім залученим з боку держави учасникам за сприяння в поверненні з полону прикордонників, зокрема капітана 1-го рангу, командира Маріупольського загону морської охорони Держприкордонслужби Петра Мельника.

Зазначається, що військові цього підрозділу разом із прикордонниками Донецького загону, яким командував на той момент Мельник, та іншими українськими захисниками захищали Маріуполь. Зокрема, під час попереднього обміну з російського полону було звільнено 26 бійців Держприкордонслужби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА