01:03 25.02.2024

Американські та британські війська завдають додаткових ударів по хуситах у Ємені

1 хв читати
Американські та британські війська завдають додаткових ударів по хуситах у Ємені

Американські та британські війська завдали в суботу ударів по 18 цілях хуситів у Ємені, повідомляє агентство Reuters із посиланням на офіційні джерела.

У спільній заяві країн, які брали участь в ударах або надавали підтримку, йдеться про те, що військові дії були спрямовані проти 18 цілей хуситів у восьми точках Ємену, включно з підземними складами зброї і ракет, системами ППО, радарами і вертольотом.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що удари були спрямовані на те, щоб "ще більше підірвати і послабити потенціал підтримуваного Іраном ополчення хуситів".

"Ми продовжимо роз'яснювати хуситам, що вони понесуть відповідальність за наслідки, якщо не припинять свої незаконні напади, які завдають шкоди економіці країн Близького Сходу, завдають шкоди навколишньому середовищу і порушують доставку гуманітарної допомоги до Ємену та інших країн", - додав Остін.

Раніше цього тижня хусити взяли на себе відповідальність за напад на вантажне судно Великої Британії, яке належало до нього, та атаку безпілотника на американський есмінець, а також завдали удару балістичними ракетами і безпілотниками по ізраїльському порту і курортному місту Ейлат.

Як повідомлялося, американський корабель USS Mason (DDG 87) у суботу збив одну протикорабельну балістичну ракету, запущену в Аденську затоку з території Ємену.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА