03:24 25.02.2024

Французькі фермери увірвалися на сільськогосподарський ярмарок у Парижі

2 хв читати
Французькі фермери увірвалися на сільськогосподарський ярмарок у Парижі

Група французьких фермерів увірвалася на великий паризький сільськогосподарський ярмарок у суботу перед запланованим візитом президента Еммануеля Макрона на тлі гніву з приводу витрат, бюрократії та зелених норм, повідомляє в неділю агентство Reuters.

Зіткнувшись із десятками поліцейських усередині ярмарку, фермери кричали й освистували, закликали до відставки Макрона і використовували нецензурні вирази на адресу французького лідера.

"Це наш дім!", - кричали вони, тоді як ряди спеціалізованого французького поліцейського підрозділу CRS намагалися стримати демонстрацію. Сталося кілька сутичок із демонстрантами, і поліція заарештувала щонайменше одного з них, повідомив очевидець Reuters.

Макрон, який зустрівся з лідерами профспілок французьких фермерів за сніданком, після цього мав пройтися рядами торгового ярмарку.

"Я кажу це для всіх фермерів: ви не допомагаєте нікому зі своїх колег, громлячи стенди, ви не допомагаєте нікому зі своїх колег, роблячи виставку неможливою, і тим самим відлякуючи сім'ї від приїзду", - сказав Макрон журналістам після зустрічі з лідерами профспілок.

Протести затримали відкриття шоу для публіки щонайменше на годину.

Президент Франції заявив, що збере представників профспілок фермерів та інших зацікавлених сторін сектору в Єлисейському палаці через три тижні після того, як скасував дебати, які він хотів провести на ярмарку з фермерами, переробниками харчових продуктів і роздрібними торговцями.

Імпровізовану палку дискусію між Макроном і демонстрантами транслювали в прямому ефірі французьких новинних каналів.

Паризька фермерська виставка - велика подія у Франції, що привертає близько 600 000 відвідувачів упродовж дев'яти днів, - є політичною подією, де президенти та їхні опоненти повинні спілкуватися з громадськістю під пильною увагою ЗМІ.

Протести фермерів, що поширилися всією Європою, викликали у Франції та за її межами занепокоєння з приводу їхніх політичних наслідків, оскільки вони являють собою зростаючий електорат ультраправих, які, як очікується, доб'ються успіху на виборах до Європейського парламенту в червні.

Раніше цього місяця французькі фермери здебільшого призупинили протести після того, як прем'єр-міністр Габріель Атталь пообіцяв нові заходи на суму €400 млн. Цього тижня акції протесту поновилися знову, щоб чинити тиск на уряд, вимагаючи від нього надати більше допомоги і виконати обіцянки, напередодні паризької фермерської виставки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА