Події

Уряд масштабував "єЧергу" на легкові автомобілі

Кабінет Міністрів України вирішив масштабувати проєкт "єЧерга", який наразі діє для вантажних автомобілів і автобусів, на легкові автомобілі, повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України на фейсбук-сторінці.

"У рамках цієї роботи Кабмін схвалив можливість інформаційного обміну між системою "єЧерга" та порталом "Дія", - повідомляється в релізі відомства.

Уточнено, що відповідну постанову №1349 ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 27 лютого.

Згідно з повідомленням Мінвідновлення, затверджені зміни передбачають, що бронювання місця в черзі для перетину кордону буде можливе як через додаток "єЧерга", так і через додаток "Дія".

За словами віцепрем'єра - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, запуск тестування послуги планується до кінця 2024 року.

Зі свого боку прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час оголошення порядку денного повідомив, що за допомогою електронної черги транспортні засоби вже понад 800 тис. разів перетнули кордон.

Кубраков уточнив, що йдеться про 756 тис. вантажівок і 46 тис. автобусів.

Проєкт "Електронна черга перетину кордону" реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна, проєкту TAPAS Project/Прозорість і підзвітність у держуправлінні та послугах.

Згідно з даними Держприкордонслужби, наразі щотижня український кордон перетинає понад 100 тис. транспортних засобів, тоді як у теплішу пору року їхня кількість перевищує 130 тис.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ