17:37 04.03.2024

Скеровано до суду справу ексголови Верховного Суду Князєва, обвинуваченого в хабарництві

2 хв читати
Скеровано до суду справу ексголови Верховного Суду Князєва, обвинуваченого в хабарництві

Антикорупційні органи України скерували до суду матеріали справи щодо колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого звинуватили у хабарництві.

"4 березня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Верховного Суду, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі", - йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією прокуратури, дії колишнього голови суду кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

У САП нагадують, що 12 жовтня вироком Вищого антикорупційного суду (ВАКС) затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та адвокатом, якого разом з ексголовою Верховного Суду викрили на отриманні $2,7 млн неправомірної вигоди.

16 травня 2023 року САП повідомила про підозру голові Верховного Суду та адвокату Олегу Горецькому, викритих на отриманні $2,7 млн неправомірної вигоди.

Вища рада правосуддя відсторонила Князєва від здійснення правосуддя.

30 січня 2024 року слідчий суддя (ВАКС) продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому голові Верховного суду Князєву. Суд також зменшив підозрюваному розмір застави з 20 млн грн до 18,168 млн грн. 31 січня Князєва було звільнено з-під варти під заставу.

На підозрюваного покладено процесуальні зобов'язання, зокрема: не відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора і суду, здати на зберігання до ГУ ДМС у Києві паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд/в'їзд в Україну, а також носити електронний засіб контролю.

Керівник САП Олександр Клименко заявляв, що не бачить ризиків судової перспективи справи за підозрою Князєва у хабарництві у зв'язку зі звільненням фігуранта під заставу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА