21:18 07.03.2024

Велика Британія поставить в Україну понад 10 тис. дронів

2 хв читати
Велика Британія поставить в Україну понад 10 тис. дронів

 

Велика Британія поставить в Україну понад 10 тис. дронів протягом 2024 року, заявив міністр оборони Грант Шаппс під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє пресслужба уряду Великої Британії.

"Сьогодні Велика Британія посилює підтримку України, надаючи повний пакет у розмірі 325 млн фунтів стерлінгів на новітні безпілотники, щоб допомогти в боротьбі з незаконним вторгненням Путіна. Інвестиції, в межах яких буде поставлено понад 10 000 дронів для Збройних сил України, дадуть змогу використовувати провідні світові оборонні підприємства Великої Британії для доставки Україні нових передових безпілотників упродовж 2024 року", - сказав Шаппс, якого цитує пресслужба.

Як повідомляється, до пакета дронів, що надається Україні, увійдуть безпілотні літальні апарати FPV, безпілотники-камікадзе, а також спостережні та морські дрони.

За словами Шаппса, Україну буде посилено "новими передовими безпілотниками, що надходять безпосередньо від провідних оборонних підприємств Великої Британії - прямо із заводів на передову. Я закликаю міжнародних партнерів приєднатися до Великої Британії в цих зусиллях".

Як наголошується в пресрелізі, "Збройні сили України з безпрецедентною ефективністю використовують подаровану Великою Британією зброю, яка допомогла знищити майже 30% Чорноморського флоту Росії".

Як повідомляється, дрони довели свою високу ефективність на полі бою після повномасштабного вторгнення Росії, забезпечуючи ситуаційну обізнаність для націлювання на позиції противника і бронетехніку. Українські сили також ефективно використовували ці дрони для нанесення ударів по серцю ВМФ Росії. "Оскільки понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів з цього пакета буде витрачено на морські можливості, Україна продовжить переламувати ситуацію в Чорному морі", - зазначено в повідомленні.

Після засідання Контактної групи з оборони України під керівництвом США в лютому, Шаппс оголосив, що Велика Британія разом із Латвією очолять міжнародну коаліцію для допомоги Україні в сфері безпілотників.

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА