19:29 12.03.2024

Агентство відновлення розробило новий порядок аналізу цін на будівельні матеріали

1 хв читати

Агентство відновлення за підтримки Європейської антикорупційної ініціативи в Україні (EUACI) розробило новий порядок аналізу поточних цін на матеріальні ресурси в будівництві доріг і соціальної інфраструктури, повідомила пресслужба агентства.

Зазначається, що цей аналіз - основа антикорупційної програми Агентства і Служб відновлення.

"Якість проєктно-кошторисної документації визначає успіх відбудови, і визначення ціни в кошторисах було геть не врегульованим. Тепер всі служби мають алгоритм для ефективного аналізу цін на матеріали і транспортування", - пояснила заступниця голови Агентства відновлення Валерія Іванова.

Проєкт документа відповідає вимогам кошторисних норм України та містить у собі: детальний алгоритм проведення моніторингу цін, що враховує особливості роботи працівників Служб, зовнішніх підрядників, комісії з аналізу цін тощо; перелік обов'язкових джерел аналізу та критерії їхнього добору; формулу розрахунку рекомендованої ціни; строки й порядок передання результатів моніторингу проєктувальнику.

Раніше аналіз цін залежав від розсуду працівників Служб. У створенні нового порядку аналізу брали участь команди всіх Служб відновлення, після обговорень, воркшопів і доопрацювань його рекомендували прийняти в роботу Службам. Станом на початок березня всі Служби ухвалили цей порядок, з їхнім тестом можна ознайомитися на сайті Агентства відновлення та кожної зі Служб.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА