13:56 13.03.2024

Понад 100 тис. українців знайшли прихисток у Молдові - глава МЗС Попшой

2 хв читати
Понад 100 тис. українців знайшли прихисток у Молдові - глава МЗС Попшой

Молдова прийняла понад 1,4 млн українців, які рятувалися від війни, більше ніж 100 тис. громадян України залишилися в країні, повідомив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой (Mihai Popșoi).

"Я можу тільки підтвердити, що Молдова й надалі надаватиме найкращу допомогу 115 000 українських громадян, які все ще перебувають у Республіці Молдова. І ми пишаємося тим, що є маленькою країною з великим серцем, яка прийняла понад 1,4 мільйона українських біженців у Республіці Молдова", - сказав Попшой на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві.

Він зазначив, що за останні два роки Молдова надала Україні 11 пакетів гуманітарної допомоги, останній з яких нещодавно доставили в Миколаївську область.

Також Попшой наголосив, що Молдова має намір і далі зміцнювати молдовський сегмент у "шляхах солідарності" через упровадження інфраструктурних, транспортних, логістичних, енергетичних проєктів щодо з'єднання з європейською мережею. Він нагадав, що між Кишиневом і Києвом успішно курсують пасажирські та вантажні поїзди, а також було введено в експлуатацію ділянку "Басарабяска - Березине".

Крім цього, нещодавно було підписано вісім протоколів про спільні пункти прикордонного контролю і розпочато необхідні заходи з будівництва моста через Дністер у районі населених пунктів Ямпіль і Косеуць, зазначив міністр. Так, Молдові та Україні вдалося ефективно об'єднати зусилля для реалізації життєздатних проєктів у галузях енергетики, транспорту, а також об'єднати зусилля для співпраці в економічній сфері.

"У той час, коли агресор нападає і руйнує, ми працюємо над творенням у себе вдома, разом із нашими друзями в Європейському Союзі. Словом, ми готові діяти скоординовано, щоб розв'язати питання, які стоять на нашому двосторонньому порядку денному", - наголосив Попшой.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА