12:40 14.03.2024

СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали російську зброю

2 хв читати
СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали російську зброю

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією України викрили чотирьох "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну російську зброю і вибухівку. 

"Служба безпеки й Національна поліція запобігли продажу зброї та боєприпасів представникам кримінальних кіл у трьох регіонах України. Серед вилученого у зловмисників - понад 60 кг вибухівки, снайперська зброя, великокаліберні кулемети та новітні автомати російського виробництва", - йдеться в повідомленні СБУ в четвер.

Зокрема, за інформацією української спецслужби, у Харківській області затримано зловмисника, який намагався продати криміналітету цілий арсенал бойових засобів ураження. Він зберігав зброю в підземному схроні, який облаштував у лісопосадці в деокупованому Ізюмському районі.

"Під час огляду схованки виявлено кілька ящиків із тротилом і пластидом, снайперську гвинтівку Драгунова, боєприпаси до гранатометів і протитанкового ракетного комплексу "Фагот", понад 13 тис. набоїв різного калібру", - уточнюється в повідомленні.

За даними слідства, виявлені зразки озброєння фігурант звозив до тайника з місць колишнього базування російських військ під час боїв за Харків.

На Київщині виявлено кілька прихованих арсеналів зброї, які залишили окупанти. "Перша схованка знаходилась у покинутому гаражі в одному зі звільнених селищ Бучанського району. Під час огляду приміщення там виявлено російський БРДМ із великокаліберним кулеметом. Крім цього, неподалік у підземному схроні було понад 150 пострілів до гранатометів і 15 бойових гранат російського виробництва", - інформують в українській спецслужбі.

На Дніпропетровщині, згідно з повідомленням СБУ, затримано місцевого жителя, який намагався підпільно продати ручний кулемет Калашникова - фігурант підшукував потенційних клієнтів серед представників кримінальних кіл, з якими підтримував зв'язки.

Під час обшуку у зловмисника також знайдено два автомати АК-74, чотири бойові гранати та понад 1,3 тис. набоїв різного калібру.

Усім фігурантам повідомлено про підозру за ст. 263 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА