21:02 14.03.2024

В Україні пройшов День італійського дизайну-2024

2 хв читати

У Національному університеті "Львівська політехніка" відбулося відкриття Дня італійського дизайну в Україні 2024, повідомляє посольство Італії.

"День італійського дизайну в Україні, у складному контексті другого року російської агресії, має на меті стати знаком безпосередньої близькості Італії до населення України, особливо до тих, хто займається підприємницькою діяльністю", - зазначив посол П'єр Франческо Дзадзо, відкриваючи День італійського дизайну в Україні.

Посол представив українській громадськості концепцію цьогорічного заходу, що відзначається в усьому світі.

"Завдяки зусиллям Відділу розвитку торговельного обміну ICE та Італійського інституту культури ми розкриваємо цьогорічну тему під назвою "Створюючи цінність: інклюзія, інновації та стійкість" саме в соціальному ракурсі. Цю тему присвячено кухні, яка виступає не лише місцем, де готують їжу, а насамперед центром домашнього соціально-побутового життя: і тому ми завозимо в Україну найкращі італійські технології, які застосовують для проєктування кухонь, щоб вони були функціональними та практичними як для людей із фізичними вадами, так і для маломобільних груп населення", - розповів Дзадзо.

Він додав, що не випадково ця ініціатива відбувається саме у Львові, де розташовані численні реабілітаційні клініки, переповнені учасниками бойових дій, з якими Італія співпрацює у сфері охорони здоров'я та реалізації гуманітарних ініціатив.

"Італія хоче допомогти, зокрема шляхом передачі своїх інноваційних та інклюзивних рішень, щоб особи, які постраждали на війні, стали ресурсом для майбутнього українського суспільства", - підсумував глава Місії.

В Україні заплановані зустрічі-бесіди з архітекторами Карло Мотроні та Марком Савицьким, шеф-кухарем Стефано Антоніоллі та підприємцем Лучіо Скіаролі.

Захід розпочався в НУ "Львівська політехніка" з ініціативи, орієнтованої на студентів, і продовжиться семінаром, присвяченим українським імпортерам меблів, дизайнерам та архітекторам, а також італійським підприємцям у цій галузі, які працюють в Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА