10:55 19.03.2024

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

2 хв читати

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одного інформатора воєнної розвідки РФ - колишнього працівника українського оборонного заводу, який за допомогою дронів намагався виявити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони Збройних сил України в Миколаївській області.

"Щоб відслідкувати місця базування української ППО, фігурант запускав безпілотні літальні апарати, які були обладнані камерами відеофіксації. Отриману інформацію він месенджером передавав зв'язковому російської спецслужби", - йдеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією української спецслужби, зв'язковим був колишній працівник розформованого спецпідрозділу міліції "Беркут", який перебуває в Криму і співпрацює з окупантами.

"Рашисти планували використати отримані відомості для підготовки диверсій та ракетних ударів по регіону, у тому числі для вогневого ураження українських комплексів ППО", - зазначається в повідомленні.

СБУ викрила російського інформатора на початку його розвідувальної активності, що дало змогу завчасно убезпечити місця дислокації підрозділів ЗСУ.

Зловмисника затримали у власному будинку. Під час обшуку вилучено дрони-розвідники, які він застосовував для збору розвідданих. Також у затриманого виявлено речовини, які використовуються для кустарного виробництва вибухівки.

"За наявними даними, ворожий спільник міг готувати підрив на об'єктах Сил оборони, які потрапляли на камери його дронів", - наголошують у відомстві.

У СБУ уточнюють, що інформатор ворога - колишній співробітник місцевого оборонного заводу. У поле зору окупантів він потрапив через публікацію коментарів у російських телеграм-каналах із підтримкою агресивної війни проти України.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА