12:39 19.03.2024

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

2 хв читати

Двоє мешканців Києва надсилали благодійним фондам і волонтерським організаціям листи нібито від військових частин й отримали від 1,7 млн грн допомоги, їм оголошено про підозру, повідомляють в Офісі генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом мешканцям столиці в шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України)", - ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі у вівторок.

За даними слідства, підозрювані, не маючи жодного стосунку до Збройних сил України, надсилали від імені військових частин листи із запитом на отримання гуманітарної допомоги благодійним фондам і волонтерським організаціям.

"Представники благодійних фондів зв'язувалися із шахраями за вказаними номерами телефонів і домовлялися надати необхідну допомогу. В подальшому вони під виглядом представників військових частин, у військовій формі, з печатками нібито цих частин отримували від представників фондів тактичне знаряддя, медичне обладнання та аптечки, які реалізовували на власний розсуд", - наголошується в повідомленні.

Водночас, як зазначають у прокуратурі, зловмисники оформляли акт прийому-передачі допомоги, а як доказ надання допомоги військовій частині шахраї навіть погоджувалися зробити спільну фотографію.

"Шахрайство викрили, коли представники благодійного фонду зв'язалися з однією з військових частин, щоб підтвердити факт отримання допомоги, проте військові повідомили, що жодних листів до фонду не писали й допомоги не отримували", - йдеться в повідомленні.

Наразі встановлено причетність підозрюваних до семи епізодів шахрайства на загальну суму близько 1,7 млн грн.

Під час обшуків у фігурантів вилучено близько 0,5 млн грн, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, підроблені документи й печатки військових частин, гуманітарну допомогу, військову форму та інші речові докази.

Обох підозрюваних затримано. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідуванням здійснює Подільське управління поліції Києва.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА