17:57 20.03.2024

План Ukraine Facility передбачає запуск HRMIS, реформу оплати праці, відновлення конкурсів і відновлення порталу вакансій держслужби у 2025-2026 рр.

2 хв читати
План Ukraine Facility передбачає запуск HRMIS, реформу оплати праці, відновлення конкурсів і відновлення порталу вакансій держслужби у 2025-2026 рр.

План реалізації програми підтримки Ukraine Facility передбачає реформу оплати праці державних службовців, відновлення конкурсів на державну службу, запуск інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS) і відновлення роботи Єдиного порталу вакансій державної служби у 2025-2026 роках.

Згідно з планом, який український уряд ухвалив і передав Європейській комісії, Україна має провести низку реформ у сфері державного управління. Зокрема, до першого кварталу 2025 року потрібно провести реформу системи оплати праці державних службовців, яка відповідає принципам державного управління, викладеним у програмі Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР, SIGMA).

Зазначається, що ухвалене законодавство має забезпечити запровадження оплати праці на основі класифікації посад за функціональним спрямуванням; чіткий поділ заробітної плати на фіксовану або гарантовану частину (щонайменше 70%) і варіативну частину (щонайбільше 30%); зниження надбавки за вислугу років із 50% до 30%.

Також до третього кварталу 2026 року Україна має відновити відбір на вакантні посади з урахуванням професійних компетентностей для всіх державних службовців.

Зазначається, що відновлення відбуватиметься поступово у три етапи: 1 - на посади держслужби категорії "А"; 2 - на посади держслужби категорії "Б" (на підконтрольній Україні території, де не ведуться бойові дії); 3 - на посади держслужби категорії "В" (на підконтрольній Україні території, де не ведуться бойові дії).

Третьою необхідною реформою в цій сфері є цифровізація управління державною службою та людськими ресурсами, згідно з якою до першого кварталу 2026 року Україна має повноцінно запустити інформаційну систему управління людськими ресурсами (HRMIS) в усіх міністерствах і центральних органах виконавчої влади та їхніх територіальних органах, а також відновити роботу Єдиного порталу вакансій державної служби (career.gov.ua).

Як повідомлялося, 20 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль передав план реалізації Ukraine Facility до Європейської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА