11:12 21.03.2024

Затримано запорізьку студентку, яка шпигувала за працівниками СБУ і коригувала ворожі удари по місту

2 хв читати
Затримано запорізьку студентку, яка шпигувала за працівниками СБУ і коригувала ворожі удари по місту

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Запоріжжі студентку місцевого вишу, яка працювала на російських окупантів: намагалася шпигувати за працівниками СБУ і коригувала ракетні удари по підприємствах оборонного комплексу Запорізької області.

"Встановлено, що на замовлення фсб рф фігурантка шпигувала за місцевими співробітниками СБУ, щоб встановити запасні пункти дислокації Служби. За наявною інформацією, у подальшому ворог планував використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів", - йдеться в повідомленні СБУ в четвер.

За інформацією української спецслужби, зловмисниця також намагалася встановити точні координати підприємств, які задіяні в оборонно-промисловому комплексі України. "Для цього вона отримувала від окупантів орієнтовні геолокації оборонних заводів, а потім поблизу них проводила дорозвідку на місцевості. Під час стеження фігурантка фіксувала максимум інформації про об’єкти: від режиму їхньої роботи до інтенсивності руху вантажної техніки на відкритій території цехів", - уточнюється в повідомленні.

У СБУ повідомляють, що спільниця ворога - 19-річна студентка місцевого університету, яка потрапила в поле зору ФСБ восени 2023 року. Як наголошують у відомстві, дівчина "втемну" використовувала своїх друзів та одногрупників, у яких під час дружніх розмов розпитувала необхідну їй інформацію.

"За її наводкою загарбники сподівалися завдати прицільних ракетно-дронових ударів по виробничих підприємствах", - інформують у спецслужбі.

СБУ затримала зловмисницю на етапі збору розвідувальної інформації.

Згідно з повідомленням, дівчину дистанційно завербували через її хрещену - колаборантку, яка входить до керівного складу окупаційної адміністрації РФ в одному з тимчасово захоплених міст Запорізької області. Саме через неї російська спецслужба давала вказівки та приймала звіти про виконані завдання.

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Вона перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА