23:47 20.03.2024

Профільний комітет Ради очікує затвердження інституту превентивної реструктуризації цього року

2 хв читати
Профільний комітет Ради очікує затвердження інституту превентивної реструктуризації цього року

Парламентський комітет з питань економічного розвитку очікує, що законопроєкт №10143 про впровадження процедур превентивної реструктуризації в Україні буде ухвалено протягом цього року, повідомив голова підкомітету Олексій Мовчан у середу.

"Ми очікуємо, що превентивна реструктуризація буде ухвалена цього року. У нас, здається, не багато варіантів, мається на увазі як в України, тому що це частина макрофінансового договору з Європейським Союзом. Ми розуміємо цю відповідальність", - сказав він на "IX Форумі з реструктуризації та банкрутства" в Києві в середу, організованому виданням "Юридична практика".

Ідеться про зареєстрований у жовтні 2023 року законопроєкт №10143, який передбачає створення нової книги в Кодексі України з процедур банкрутства, що стосується превентивної реструктуризації та створює умови відновлення боржника до відкриття провадження про його банкрутство.

Згідно з пояснювальною запискою, норми чинного Кодексу щодо проведення процедури досудової санації не встановлюють чітких процедур їхнього застосування і містять суперечності з іншими положеннями Кодексу.

Крім цього, національне законодавство не встановлює чітких гарантій для боржника і кредиторів, які б забезпечували здійснення процедури санації до відкриття провадження у справі про банкрутство.

"Зазначені недоліки національного законодавства є однією з ключових причин того, що процедура досудової санації фактично залишилася недієвим способом врегулювання заборгованості (...)", - йдеться в документі.

Імплементація процедур превентивної реструктуризації була однією з умов Меморандуму між Україною та ЄС у рамках надання макрофінансової допомоги на суму EUR18 млрд у 2023 році.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА