12:12 27.03.2024

Завозити гумдопомогу з 1 квітня можна буде лише через автоматизовану систему

1 хв читати
Завозити гумдопомогу з 1 квітня можна буде лише через автоматизовану систему

Завозити гуманітарну допомогу в Україну з 1 квітня поточного року можна буде лише через Автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги, повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

"Паралельно ми дали можливість скористатися й паперовими деклараціями. З 1 квітня паперові декларації призупиняють своє існування. Уся робота, яка здійснюватиметься з точки зору завезення гуманітарної допомоги, буде автоматичною за допомогою нашої системи", - сказала Жолнович на пресбрифінгу в середу в Києві.

За словами заступника міністра соціальної політики Назара Танасишина, ввезення гумдопомоги через автоматизовану систему відбуватиметься так само, як і в період пілотного тестування, що тривав з 1 грудня 2023 року.

Як повідомлялося, у вересні 2023 року Міністерство соціальної політики повідомило про зміну правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги з 1 грудня 2023 року. За допомогою вебплатформи "Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги", організації, які мають намір ввезти гумдопомогу, зможуть зареєструватися, авторизуватися на сайті, сформувати й подати декларацію, яка шляхом інформаційного обміну буде направлятися на митницю.

У листопаді 2023 року Кабмін продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року.

14 лютого 2024 року міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги за перші два місяці роботи довела свою ефективність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА