13:23 27.03.2024

Енергетики відновили електропостачання критичної інфраструктури в усіх постраждалих від останніх атак РФ містах

2 хв читати
Енергетики відновили електропостачання критичної інфраструктури в усіх постраждалих від останніх атак РФ містах

У всіх містах, які постраждали від атак РФ із 22 березня, у повному обсязі живиться критична інфраструктура, частково відновлено роботу електротранспорту, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з її повідомленням у телеграм-каналі в середу, вчора в Харкові фахівці обленерго відновили можливість електропостачання для 1938 споживачів.

При цьому зазначено, що можливість електропостачання мережами обленерго відновлено для всіх знеструмлених унаслідок російських ракетних і дронових атак споживачів. Однак пояснюється, що на підстанціях "Укренерго", які передають е/е від електростанцій до мереж обленерго, пошкоджено важке високотехнологічне обладнання, заміна якого потребує часу, тому високовольтні мережі не можуть передавати великі обсяги е/е, необхідні для забезпечення споживання в повному обсязі.

З цієї причини в найбільш постраждалих Харківській та Одеській областях діють графіки погодинних відключень (ГПО). У разі зростання споживання диспетчерський центр "Укренерго" буде змушений застосувати заходи обмеження споживання також у Хмельницькій області та Кривому Розі, де їх немає. Системний оператор у зв'язку з цим закликає споживати електроенергію ощадливо.

Водночас, як зазначило Міністерство енергетики у телеграм-каналі, у Кривому Розі продовжують діяти мережеві обмеження споживання на об'єкти промисловості. В Одеській області через мережеві обмеження без світла на ранок 8,4 тис. точок обліку, у Харкові та прилеглих територіях погодинні графіки діють для 200 тис. користувачів.

Загалом в Україні, за даними НЕК, із різних причин на ранок знеструмлено 393 населені пункти. Виходячи з даних Міненерго, переважна більшість споживачів знеструмлені саме через бойові дії. Так, із цієї причини в Донецькій області без світла залишаються понад 43 тис. точок обліку в 91 населеному пункті (н.п.), у Запорізькій - 3,7 тис. точок обліку в 51 н.п., у Сумській - 5,6 тис. абонентів у 67 н.п., у Харківській - 15,4 тис. точок обліку в 62 н.п., у Херсонській - близько 30 тис. точок обліку в 45 н.п., у Чернігівській - 1,4 тис. абонентів у 24 населених пунктах. У Херсоні залишаються знеструмленими близько 3 тис. абонентів.

За добу енергетики відновили електропостачання 83,4 тис. споживачів в Україні, зокрема, усунули технологічні порушення в електромережах і повернули світло до 500 будинків мешканців Запорізької області та всім споживачам Одещини, знеструмленим унаслідок негоди (вчора повідомлялося про приблизно 70 населених пунктів, які постраждали від негоди). 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА