Події

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі, 97% уражали цивільну інфраструктуру, заявив міністр оборони Рустем Умєров на позачерговому засіданні Ради Україна-НАТО.

На своїй сторінці у фейсбуці міністр повідомив, що основна увага на засіданні була зосереджена на нещодавніх масованих авіаударах Росії та необхідності посилення протиповітряної оборони України.

"Загальна вибухова потужність комбінованих авіаударів по Україні з початку року перевищує 9 кілотонн. Лише 3% цих російських ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі, тоді як 97% уражали цивільну інфраструктуру. Управління верховного комісара ООН з прав людини повідомляє, що 712 з 1804 жертв серед цивільного населення, підтверджених ООН за останні три місяці, спричинили ракетні атаки й атаки баражуючими боєприпасами", - зазначив Умєров.

Також на засіданні він надав детальний огляд нагальних потреб протиповітряної оборони України.

"У цьому питанні важлива підтримка партнерів. Це врятує тисячі невинних життів. Чим більше російських ракет буде збито в українському небі, тим меншу загрозу вони становитимуть для держав-членів НАТО, які межують з Україною", - наголосив глава відомства.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ