12:40 31.03.2024

РФ довго не здійснювала ударів по енергетиці України, це дало змогу накопичити певну кількість ракет - Буданов

2 хв читати
РФ довго не здійснювала ударів по енергетиці України, це дало змогу накопичити певну кількість ракет - Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов зазначає, що оскільки РФ значний час не здійснювала ударів по енергетиці, їм вдалося накопичити, а також виробити певну кількість ракет.

"Щодо кількості ракет - ми постійно відстежуємо темпи виробництва, накопичення тощо. Скільки в них ракет, нам достовірно відомо. Те, що вони не здійснювали понад рік ударів по енергетиці, дало їм змогу накопичити певну кількість озброєння. На жаль, у ворога є зараз сили для того, щоб продовжувати свою роботу", - сказав він в ефірі телемарафону в неділю.

За його словами, якщо говорити про виробництво РФ ракет оперативно-тактичного рівня, то це не 100 ракет на місяць, але "цифра значна".

"Калібри" накопичувалися весь цей період, вони абсолютно готові до застосування", - сказав Буданов. За його словами, було ухвалено рішення через те, що "Калібр" менш ефективний, ніж Х-101, "поки що використовувати Х-101".

"Найближчим часом, думаю, ми побачимо знову "Калібри", тому що кількість Х-101 значно скоротилася", - припустив начальник ГУР.

"У них було рішення відновити запаси ракет флоту, тому що вони значно в них на той час скоротилися, довести їх до певної кількості, яку я зараз не хочу озвучувати. Це завдання вони виконали. Тобто зараз вони технічно готові до їхнього застосування. Поки флот накопичував свої ракети, Повітряно-космічні сили РФ використовували ракети Х-101", - пояснив він.

Говорячи про ракету "Циркон", Буданов наголосив, що це протикорабельна ракета. "Вона насправді має серйозні тактико-технічні характеристики. Використовуючи "Циркони", РФ сподівається, що зможе пробити нашу систему ППО", - зазначив він.

За словами керівника ГУР, для запуску "Цирконів" у РФ є технічні можливості. "У тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим розташовані щонайменше кілька пускових установок для запуску цих ракет. Це берегові ракетні комплекси протикорабельних ракет, які здатні використовувати ракети "Циркон". Тобто, з південного напрямку станом на зараз це не є для них проблемою. Проблема може бути, якщо вони в якийсь час перемістять берегові ракетні комплекси на інші напрямки. Технічно така здатність у них є. Але, сподіваюся, що цього не станеться", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА