19:10 04.04.2024

Україна та Угорщина провели переговори про шляхи поліпшення двосторонніх відносин

2 хв читати
Україна та Угорщина провели переговори про шляхи поліпшення двосторонніх відносин

Українська та угорська делегації високого рівня провели онлайн-зустріч, на якій обговорили шляхи вирішення основних питань двостороннього порядку денного, повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що з 11 пунктів, запропонованих угорською стороною, фактично погодили вже п'ять. У питаннях національних громад є узгоджені позиції, які напрацювали і попередньо зафіксували робочі групи. Робота триває і буде фіналізована в найкоротші терміни.

Також суттєвим є прогрес у розширенні логістичних і транспортних можливостей на спільному кордоні. Так, у пункті пропуску "Лужанка - Берегшурань" уже цього місяця почнуть пускати вантажівки без обмеження ваги. Крім того, відкриють новий пункт пропуску "Велика Паладь - Надьгодош". Це допоможе знизити черги на кордоні з Угорщиною.

"Нові перспективи на економічному, інфраструктурному, соціальному та інших напрямах дадуть обом нашим країнам змогу стати сильнішими й заможнішими. За кожним із цих напрямів сформовані спільні робочі групи. І вони вже виробили пакет ефективних рішень", - розповів Єрмак.

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина уточнила, що українська сторона представить конкретні кроки щодо кожного блоку питань.

"Для нас важливо, щоб досягнуті домовленості були не лише узгоджені, а й зафіксовані. Сьогодні буде надана позиція у вигляді конкретних кроків, які бачить українська сторона стосовно кожного з блоків питань, що стосуються двосторонніх відносин у частині захисту угорської національної меншини. Ми готові максимально оперативно провести наступну зустріч", - наголосила Стефанішина.

Українську делегацію очолив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Участь у зустрічі взяли: віцепрем’єр-міністри Ольга Стефанішина та Михайло Федоров, заступники керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква та Олена Ковальська, міністр освіти і науки Оксен Лісовий, заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, начальник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, голова Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський. Угорську делегацію очолив міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Петер Сіярто.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА