14:11 05.04.2024

РФ тисне на Францію та інші країни, щоб підштовхнути Україну до невигідних переговорів - ISW

2 хв читати
РФ тисне на Францію та інші країни, щоб підштовхнути Україну до невигідних переговорів - ISW

РФ використовувала інформаційну операцію з ескалації відносин із НАТО, щоб націлитися безпосередньо на Францію після недавніх закликів президента Франції Еммануеля Макрона до Заходу розширити рівень і види допомоги Україні, зазначають в американському Інституті вивчення війни (ISW).

"Спроби Шойгу (міністр оборони РФ Сергій Шойгу - ІФ-У) погрожувати Франції та стримувати тривалу західну підтримку України, водночас симулюючи зацікавленість у мирних переговорах, є частиною ширшої російської інформаційної операції, спрямованої на те, щоб переконати західні країни підштовхнути Україну до невигідних та нерівних для неї перемовин на умовах Росії", - наголошується у зведенні за 4 квітня.

Аналітики зазначають, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров також симулював інтерес до переговорів, і ймовірні скоординовані інформаційні зусилля Лаврова та Шойгу можуть сигналізувати про новий виток посиленої російської риторики щодо переговорів.

Також повідомляється, що Лавров виступив на зустрічі з послами понад 70 держав, розкритикував "Формулу миру" президента України Володимира Зеленського і закликав присутні країни не підтримувати її. При цьому глава МЗС РФ заявив журналістам після зустрічі, що "немає необхідності говорити із Зеленським" і замість цього РФ варто вести переговори із Заходом, але Захід, за його словами, готовий до переговорів.

"ISW продовжує вважати, що максималістські цілі Росії - які рівносильні повній капітуляції України і Заходу - залишаються незмінними і що будь-які російські заяви, які свідчать про те, що Росія зацікавлена в мирних переговорах, є вельми вірогідними спробами змусити Захід піти на поступки щодо українського суверенітету та територіальної цілісності", - ідеться у звіті. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

В Одеській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю 5 людей

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА