11:07 08.04.2024

Пошкоджено підстанції в дніпровському та східному регіонах, експорт е/е в понеділок заплановано до 5 країн - "Укренерго"

2 хв читати
Пошкоджено підстанції в дніпровському та східному регіонах, експорт е/е в понеділок заплановано до 5 країн - "Укренерго"

Уночі через атаку російських ракет і БПЛА в дніпровському регіоні пошкоджено обладнання на одній із підстанцій НЕК "Укренерго" та дві високовольтні повітряні лінії.

"Знеструмлення споживачів не було", - повідомив український системний оператор у понеділок.

Також 7 квітня на сході в одному з прифронтових районів через артобстріл було знеструмлено високовольтну підстанцію "Укренерго" 330 кВ.

Як зазначили в НЕК, аварійно-відновлювальні роботи відбуваються у складних умовах і тривають цілодобово. У східному регіоні на одній із підстанцій ремонтні бригади "Укренерго" повернули в роботу частину обладнання, пошкодженого під час обстрілів.

Загалом станом на ранок 8 квітня в Україні було знеструмлено 398 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

За інформацією системного оператора, у Харківській області в понеділок із 06:00 діють графіки погодинних відключень. Продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

7 квітня для підтримки збалансованої роботи енергосистеми з 09:40 до 17:45 обмежувалася робота об'єктів ВДЕ загальною потужністю до 498 МВт в окремі години.

У понеділок імпорт електроенергії надходить у вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 667 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 317 МВт.

Експорт здійснюється в денні години максимальної активності електростанцій на ВДЕ в Польщу, Румунію, Словаччину, Угорщину та Молдову загальним обсягом 1455 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 388 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА