12:41 12.04.2024

Припинено розшук 1800 звільнених із полону - уповноважений з питань зниклих безвісти

1 хв читати
Припинено розшук 1800 звільнених із полону - уповноважений з питань зниклих безвісти

Сім'ям зниклих безвісти за особливих обставин видано майже 23 тис. витягів із реєстру, припинено розшук 1 тис. 800 осіб, звільнених із полону, повідомив уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Артур Добросердов.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Добросердов розповів, що на гарячу лінію уповноваженого щодо зниклих безвісти за особливих обставин надійшло вже 1698 дзвінків.

Він повідомив, що родичам зниклих безвісти видано 22 тисячі 994 виписки з реєстру. "Зниклий безвісти отримує статус, а рідні отримують на руки відповідну виписку, яка вже є підставою, зокрема, для виплат", - пояснив уповноважений.

Також Добросердов розповів, що з жовтня минулого року встановлено місцезнаходження 1 тис. 800 осіб. "Розшук цих осіб припинено, їхній статус на сьогодні також припинено. Це ті, кого вдалося повернути з полону", - наголосив Добросердов.

Він звернув увагу: "Цифра реально більша, тому що не всі були в розшуку, а відповідно - в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин".

"По тілах у нас зараз іде відпрацювання даних, вивіряємо цифри з поліцією, з Бюро СМЕ. Остаточні записи по тілах також буде внесено до реєстру", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА