14:29 12.04.2024

У разі нестачі місць на Національному військовому меморіальному кладовищі організовуватимуть філії в обласних центрах - заступник директора

2 хв читати
У разі нестачі місць на Національному військовому меморіальному кладовищі організовуватимуть філії в обласних центрах - заступник директора

У разі браку місць на Національному військовому меморіальному кладовищі організовуватимуть філії в обласних центрах, повідомив заступник директора держустанови "Національне військове меморіальне кладовище" Ярослав Старущенко.

"Коли, – сподіваюсь, цього не станеться, – держустанова зіткнеться з питанням нестачі місць, їх не вистачатиме для вшанування тих героїв, які мають право бути вшанованими на цьому об'єкті, державна установа розпочне реалізацію філій Національного військового меморіального кладовища в обласних центрах", - сказав він на пресконференції в Києві в п'ятницю.

Він зазначив, що справді право на поховання на військовому меморіальному кладовищі матимуть більше осіб, ніж його місткість.

Водночас Старущенко вважає, що далеко не всі ветерани з різних причин можуть захотіти бути похованими саме на меморіальному цвинтарі, зокрема через те, що тут не можуть бути поховані їхні родичі, а лише вони.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в жовтні 2022 року схвалив створення Міністерством ветеранів ДП "Національне військове меморіальне кладовище".

У серпні 2023 року Кабмін схвалив реалізацію до серпня 2025 року проєкту НВМК у Гатненській громаді поблизу Києва. Пізніше в Мінветеранів повідомили про плани розпочати будівництво НВМК у Гатненській громаді наприкінці листопада й увести в експлуатацію його першу чергу до кінця року.

7 грудня 2023 року в Мінветеранів презентували громадськості ескізний проєкт НВМК і візуальні проєкти уніфікованих надгробних плит.

23 лютого Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів на будівництво Національного військового меморіального кладовища, а 4 березня спростив процедуру видалення зелених насаджень для будівництва кладовища.

27 березня в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявив, що перші поховання на НВМК можуть розпочатися вже наприкінці літа - на початку осені 2024 року, а повністю побудувати весь комплекс планують до 2027 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА