16:47 13.04.2024

Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot - Зеленський

1 хв читати
Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot - Зеленський

Німеччина ухвалила рішення про передання Україні ще однієї додаткової системи Patriot і ракет до наявних систем ППО, повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній прояв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад", - написав Зеленський у телеграм-каналі.

Крім того, під час розмови сторони обговорили підготовку до майбутньої конференції з відновлення URC2024 у Берліні.

"Розповів про підготовку до інавгураційного Саміту миру в Швейцарії в червні. Вдячний канцлеру за готовність зробити саміт максимально успішним", - додав Зеленський.

Як повідомляє пресслужба глави Української держави, Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за надання "додаткової системи Patriot, систем IRIS-T і Skynex, ракет і зарядів до наявних зенітно-ракетних систем".

Зеленський розповів про поточну ситуацію в енергетиці, особливо на Харківщині, а також в інших постраждалих регіонах та про оперативну обстановку на лінії фронту і поточні потреби Сил оборони.

Президент подякував за підтримку чеській ініціативі з пошуку артилерійських снарядів для України та наголосив, що її ефективність безпосередньо залежить від своєчасної реалізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА