17:12 15.04.2024

Оновлений дрон Sea Baby став багатофункціональною платформою, це вже не просто дрон-камікадзе - СБУ

2 хв читати
Оновлений дрон Sea Baby став багатофункціональною платформою, це вже не просто дрон-камікадзе - СБУ

Оновлена версія морського дрона СБУ Sea Baby є багатофункціональною платформою з можливістю встановлення різноманітних модулів озброєння для знищення ворожих цілей, у майбутньому морські дрони застосовуватимуть на всіх континентах в умовах водного простору, зазначають в українській спецслужбі.

"Армія морських дронів може ефективно боротися з цілими ворожими флотами, які коштують мільярди доларів і на які працюють цілі концерни. Маючи сотню-дві таких морських дронів із можливістю індивідуальної адаптації їх до сучасних сценаріїв ведення бойових дій, ворожий флот можна просто закрити в бухтах противника", - розповів в інтерв'ю співробітник військової контррозвідки СБУ на псевдо "Алмаз" - оператор морського дрона Sea Baby, який влучив у Кримський міст улітку 2023 року.

Говорячи про те, чим відрізняється нещодавно презентована версія Sea Baby 2024 року, оператор дрона розповів: "Нову версію покращено в усіх характеристиках - аквадинамічних, технологічних. Вона (нова версія) отримала можливість проходити понад 1 тисячу км і доставляти понад 1 тонну корисного вантажу".

За його словами, це багатофункціональна платформа з можливістю встановлення різних модулів озброєння для знищення ворожих цілей. Тобто, як зазначив співробітник військової контррозвідки СБУ, Sea Baby - це вже не просто дрон-камікадзе.

Оператор дрона не уточнив, чим саме стріляє оновлений Sea Baby. "Думаю, українське суспільство скоро це побачить на результатах нашої роботи".

Також він додав, що дрон може бути самоліквідований у будь-якій точці - знищений, перш ніж потрапить до рук ворога.

За словами спецпризначенця, у майбутньому морські дрони застосовуватимуть на всіх континентах в умовах водного простору, а в сучасних війнах матиме перевагу той, хто використовує інтелект та інноваційність для створення сучасної технологічної зброї. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА