20:43 16.04.2024

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

1 хв читати

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із комісаром Ради Європи з прав людини Майклом О'Флаерті, під час якої він приділив особливу увагу питанню повернення в Україну незаконно депортованих дітей.

"Ще одна зустріч - із Комісаром Ради Європи з прав людини Майклом О'Флаерті. Висловив щиру подяку за особисту рішучу та послідовну позицію на підтримку України та її народу в боротьбі з країною-агресором - російською федерацією", - написав Стефанчук у фейсбуці у вівторок увечері.

"Україна розраховує, що завдяки мандату Комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії. Вкрай важливе для нас питання - повернення в Україну незаконно депортованих дітей", - додав він.

"Агресор не зупиняється і продовжує чинити воєнні злочини, продовжує незаконно вивозити українських дітей на свою територію, на територію Білорусі або на тимчасово окуповані Росією території України", - сказав Стефанчук.

Водночас голова Верховної Ради наголосив на важливості продовження тиску на агресора задля якнайшвидшого вивезення українських громадян із території РФ, а "також повернення в Україну наших дітей, незаконно вивезених, переданих "під опіку" та "усиновлених" громадянами РФ".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА