14:42 17.04.2024

Російського військового, який розстріляв жителя Київщини під час окупації, засуджено до реального тюремного терміну

2 хв читати
Російського військового, який розстріляв жителя Київщини під час окупації, засуджено до реального тюремного терміну

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України реальний 12-річний термін ув'язнення отримав іще один російський окупант, причетний до вбивств цивільного населення під час окупації Київської області, повідомляє СБУ.

"Ідеться про Радіка Гукасяна – 29-річного контрактника із 331 парашутно-десантного полку 98 повітряно-десантної дивізії збройних сил росії", - йдеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в середу.

За інформацією СБУ, під час боїв за Київ він разом з іншими окупантами розстріляв цивільний автомобіль поблизу м. Буча Київської області, внаслідок чого загинув водій. Щоб приховати злочин, окупанти закопали тіло вбитого чоловіка в лісі.

У повідомленні уточнюється, що українські захисники взяли Гукасяна в полон під час боїв на херсонському напрямку в серпні 2022 року.

У СБУ повідомляють, що російський військовослужбовець був у складі окупаційного угруповання РФ, яке з перших днів брало участь у повномасштабному вторгненні. "Перебуваючи на території Київщини, він разом зі спільниками обстрілював і грабував помешкання місцевих жителів. А потім награбоване майно відправляв до рф", - наголошується в повідомленні.

Гукасяна визнано винним за ч. 2 ст. 28 і ч.ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством за попередньою змовою групою осіб).

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив окупанту 12 років в'язниці.

Розслідування проводили слідчі Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА