21:06 17.04.2024

Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

2 хв читати
Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

Національна академія наук США працює над створенням нового багатомільйонного спільного фонду науки та інновацій для України, повідомила спеціальний представник США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

"Він фінансуватиме спеціальні передові дослідження на службі економічного розвитку України", - сказала вона на Форумі американсько-українського партнерства в середу у Вашингтоні.

За її словами, подібні ініціативи Національної академії наук США вже реалізовано для Ізраїлю, Індії, Єгипту, Пакистану та Мексики.

"Це на додаток до $230 млн, виділених на підтримку приватного сектору України, включно з новим фінансуванням для фермерів, підприємців і малих підприємств у сільській місцевості та громадах із недостатнім рівнем банківського обслуговування", - додала Пріцкер.

Згідно з інформацією на сайті Національної академії наук США, вона запускає Фонд науки та інновацій для України за підтримки Фонду Сімонса розміром близько $8 млн та Ініціативи Чана Цукерберга та інших американських благодійних організацій з метою залучення щонайменше $15 млн для забезпечення перших трьох років роботи. У роботах з його створення також бере участь ETH Zürich.

Зазначено, що фонд надаватиме гранти приватним особам й організаціям на основі їхніх заслуг для проведення низки заходів, зокрема: семінарів для вирішення наукових питань, критично важливих для довгострокового оновлення України; двосторонніх і багатосторонніх ініціатив із розвитку практики наукової політики.

Також передбачається підтримка інститутів з пріоритетних науково-технічних тем, що сприятимуть майбутньому України; стипендій і дослідницьких грантів для підтримки наукових обмінів на початку та всередині кар'єри; тренінгів з комерціалізації наукових досліджень.

Передбачається, що в його складі будуть грантові фонди для підтримки участі українських дослідників у міжнародних наукових дослідженнях.

Зазначено, що Фондом управлятиме Секретаріат, що базується в Національній академії наук США, який залучатиме партнерів в Україні, додаткові кошти, керуватиме процесом розгляду заявок, розподілятиме й контролюватиме витрати фонду, а також оцінюватиме вплив та ефективність його діяльності.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА