21:04 18.04.2024

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

2 хв читати
Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Президент України Володимир Зеленський у четвер провів зустріч із віцепрем'єр-міністром Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва.

"Сьогодні мав нагоду подякувати Німеччині. З візитом в Україні зараз Роберт Габек - віцеканцлер німецького уряду. Ми особливо цінуємо лідерство Німеччини, яке допомагає не лише нам, в Україні, захищати життя, а й усім у Європі зберігати саме таку Європу, яка вміє бути мирною, правовою, вміє дбати про людей", - повідомив Зеленський у відеозверненні.

Зокрема, за словами президента, він обговорив з Габеком "саме те, що потрібно, щоб достойно відповісти на всі безпекові виклики цього року, на те, до чого готуються російські терористи".

"Ми обговорили з паном Габеком і фронт, наші потреби в ППО, комунікацію в цьому плані з партнерами, з третіми країнами, які могли б допомогти та з якими про це говоритимуть наші німецькі друзі", - зазначив Зеленський.

"Звичайно, обговорили співпрацю на рівні європейських інституцій та економічні виклики, а також окремо приділили увагу спільним виробничим проєктам, спільній нашій роботі заради того, щоб наші оборонні підприємства дали більше сили нашим країнам і спільній безпеці всієї Європи", - додав він.

Крім того, як повідомив Зеленський, Україна й Німеччина наразі готують конференцію з відновлення України. "І цей формат домовилися зробити сфокусованим, зокрема, на ОПК, на виробництві, на енергетиці, на відновленні, на ППО. Результат, як і завжди, з Німеччиною буде", - резюмував він.

Як повідомлялося, 13 квітня Німеччина ухвалила рішення передати Україні ще одну додаткову систему Patriot і ракети до наявних систем ППО.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА