16:23 09.05.2024

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

2 хв читати
Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

Правоохоронці ідентифікували ще одного військовослужбовця РФ, причетного до розстрілу цивільного автомобіля в Гостомелі Київської області під час окупації у 2022 році, повідомляє Київська обласна прокуратура.

"За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру бійцю-снайперу спецпідрозділу "Заслон" військ нацгвардії рф по Красноярському краю за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України)", - повідомляється в телеграм-каналі облпрокуратури в четвер.

За даними слідства, у лютому 2022 року в окупованому Гостомелі підозрюваний спільно з товаришами по службі відкрив вогонь на ураження по цивільному автомобілю, що рухався в бік сусіднього міста Буча. "Водій транспортного засобу зазнав численних вогнепальних поранень. Згодом постраждалому вдалося врятуватися", - уточнюється в повідомленні.

У прокуратурі наголошують, що наказ на вбивство цивільного населення і розстріл усіх без винятку автомобілів, що проїжджали повз бойові позиції на вул. Шевченка та вул. Свято-Покровський, окупанти отримали від свого командира.

"Загалом військовослужбовці зазначеного загону під час перебування на позиціях у Гостомелі причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, унаслідок чого вбито 11 громадян, а 15 поранено", - зазначено в повідомленні.

Раніше прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо офіцера Нацгвардії РФ, який разом із підозрюваним брав участь в окупації Київської області та розстрілі цього автомобіля в Гостомелі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА