16:35 06.02.2018

МОЗ України отримав систему eHealth

2 хв читати
МОЗ України отримав систему eHealth

Проектний офіс передав Міністерству охорони здоров'я України MVP (minimum viable product, мінімальний життєздатний продукт) Національної електронної системи охорони здоров'я eHealth, повідомила прес-служба офісу.

"Відсьогодні подальшою розробкою і впровадженням eHealth займатиметься МОЗ, для чого в грудні 2017 року було створено ДП "Електронне здоров'я", - зазначено в повідомленні.

Фінансування створення MVP системи eHealth здійснювалося коштами міжнародних донорів - урядів США та Канади, а також Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією, продукт передано міністерству на безоплатній основі.

"Проектний офіс eHealth за підтримки донорів розробив той функціонал, який був необхідний МОЗ для старту медичної реформи. Нам вдалося запропонувати таку архітектуру та програмні компоненти, які дадуть змогу надалі розробляти повноцінну систему eHealth в Україні з мінімальними витратами", - цитує прес-служба проектного офісу слова його голови Юрія Бугая.

У повідомленні також зазначено, що результати технічної оцінки MVP, замовленої міністерством, свідчать про відповідність продукту заявленим характеристикам і меморандуму, підписаному між відомством і громадськими організаціями щодо розробки електронної системи.

"MVP eHealth рекомендовано до введення в експлуатацію без подальших застережень", - зазначено в повідомленні.

Проектний офіс, створений представниками антикорупційної організації Transparency International Ukraine і Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ, припиняє своє існування, однак деякі члени команди продовжать підтримувати розробку eHealth.

Як повідомлялося, електронна система охорони здоров'я eHealth, необхідна для реалізації принципу "гроші йдуть за пацієнтом", у вересні 2017 року розпочала роботу в тестовому режимі, коли стала доступна для реєстрації лікарів і пацієнтів.

Наприкінці листопада 2016 року Міністерство охорони здоров'я підписало з низкою громадських організацій і держструктур меморандум про співпрацю у сфері створення електронної системи охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА