10:32 02.03.2018

Нардепи та медики просять уряд передбачити для МОЗ кошти на закупівлю імплантів для лікування вад серця дітей

2 хв читати
Нардепи та медики просять уряд передбачити для МОЗ кошти на закупівлю імплантів для лікування вад серця дітей

Група народних депутатів, медиків і громадських активістів пропонує уряду негайно включити до бюджетної програми закупівлі ліків окремим напрямом придбання 2 тис. оклюдерів для лікування вад серця у дітей, повідомила народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Суслова.

Як розповіла вона під час брифінгу у Верховній Раді України, щороку 2 тис. дітей потребують установлення нового імпланта для лікування вад серця - оклюдерів, але лише одиниці можуть собі дозволити його купити: один оклюдер коштує від 30 до 100 тис. грн.

"Я закликаю політиків усіх спрямувань і переконань об'єднатися навколо ідеї порятунку наших дітей. Одним із пріоритетів уряду є захист здоров'я дітей, тому наша ініціатива логічно вписується в ідеологію роботи сьогоднішньої коаліції. 80 народних депутатів підписали запит до прем'єр-міністра України (Володимира Гройсмана - ІФ), до в. о. міністра охорони здоров'я (Уляни Супрун - ІФ) і до міністра фінансів (Олександра Данилюка - ІФ) із проханням розглянути нашу ініціативу та зробити все можливе, щоб у бюджетному паспорті МОЗ врахували кошти на закупівлю оклюдерів і діти отримали право на повноцінне життя", - заявила І.Суслова.

Голова Асоціації кардіохірургів України, директор Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова Василь Лазоришинець зазначив, що на допомогу хворим дітям можуть прийти сучасні новітні медичні засоби.

"У серпні 2017 року Асоціація серцево-судинних хірургів України розробила відповідну державну програму, але чомусь її не врахували на етапі прийняття бюджету. Тому закликаю всіх, хто не байдужий до проблем наших дітей, підтримати цю програму і виділити кошти на закупівлю оклюдерів", - заявив він.

Волонтер і радник міністра інфраструктури України Юрій Гусєв поінформував, що минулого року під час благодійної вечері вдалося зібрати кошти на 32 операції зі встановлення оклюдерів.

"Волонтери роблять усе від себе залежне, але вважаю, що держава має взяти на себе зобов'язання щодо закупівлі оклюдерів. Дякую народним депутатам з усіх фракцій, які підтримали наше звернення, і просимо, щоб уряд звернув на нього увагу. Тоді 2 тис. дітей, які щороку потребують операції, знатимуть, що їхні серця врятують", - заявив Ю.Гусєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА